Aktivni 3D sustav

3D sustavi
  • 28.11.2023.
Aktivni 3D sustav

Aktivni 3D kino sustav je tehnologija koja omogućava gledateljima iskustvo impresivnog trodimenzionalnog doživljaja tijekom gledanja filmova u kinu. Uz aktivni 3D sustav, za gledanje filma se koriste posebne, aktivne 3D naočale.

Ovaj sustav koristi posebne polarizirane naočale koje se sinkroniziraju s projektorom kako bi se stvorio osjećaj dubine i realnosti. Sustav emitira dvije slike, jednu za lijevo, a drugu za desno oko, koje se prikazuju na velikom platnu. Naočale filtriraju slike tako da svako oko vidi samo odgovarajuću sliku, stvarajući dojam trodimenzionalne slike. Aktivni 3D kino sustav također omogućava precizno pozicioniranje objekata u trodimenzionalnom prostoru, pružajući gledateljima osjećaj da su unutar same radnje filma. Ova tehnologija koristi napredne algoritme za obradu slike kako bi se postigla visoka kvaliteta i jasnoća slike.

Gledatelji mogu doživjeti spektakularne efekte, dubinu i realizam koji se ne mogu postići u tradicionalnom dvodimenzionalnom prikazu. Aktivni 3D kino sustavi pružaju uzbudljivo iskustvo gledanja filma koje izlazi izvan granica ekrana i stvara dojam sudjelovanja u akciji. Ova tehnologija se sve više koristi u kinima diljem svijeta kako bi se gledateljima pružilo inovativno i zabavno iskustvo gledanja filmova. Aktivni 3D kino sustavi transformiraju način na koji doživljavamo filmove, donoseći ih bliže stvarnosti i otvarajući nove mogućnosti za kreativnost i uzbudljive vizualne efekte.